Genom att köpa försäkring hos Lassie får du fri tillgång till rådgivning från online-veterinären FirstVet, direkt i din mobil. Det är helt gratis för dig att använda FirstVet och ditt försäkringspris eller hur mycket som är kvar av ditt försäkringspaket till veterinärkostnader påverkas inte (30 000 kr, 60 000 kr eller 150 000 kr).

Vi på Lassie tycker att det är bra om du först kontaktar FirstVet innan du åker in till veterinären. I många fall kan de hjälpa att förhindra de dyra kostnaderna som uppstår vid ett klinikbesök alternativt tips om de bästa klinikerna för just ditt problem.

FirstVet hjälper dig kring veterinärfrågor direkt i mobilen. Vanliga frågor som de hjälper till med är:

• Kräkningar och diarré

• Hudproblem och klåda

• Förkylning (hosta och snuva)

• Eventuell förgiftning

• Olycksfall och skador

Så, nu till hur FirstVet fungerar.

Innan besöket:

• Ladda ner FirstVet på din mobil genom att klicka här eller registrera dig direkt i din webbläsare firstvet.com

• Logga in med BankID och skapa ditt konto, vi hjälper dig med rätt info om ditt djur

• Boka ditt besök

• Välj en tid som passar dig

• Beskriv symptomen och skicka en bild eller två

• Starta mötet när det är dags

Under besöket:

• Ditt besök kommer ske via ett videosamtal på din telefon, surfplatta, eller dator. Du kommer få en påminnelse via SMS strax innan ditt samtal börjar

Efter besöket:

• FirstVet kommer att ställa diagnosen och ser till att din hund får den behandling som behövs. Du kommer få en journal med råd och diagnos skickat från veterinären. Om din hund behöver ytterligare vård så kommer du få en behandlingsremiss skickad till dig