Typiskt, förhoppningsvis är det enkelt att lösa - testa att avsluta appen och starta om den. Fungerar inte det så får du väldigt gärna höra av dig till oss via mail till support@lassie.co eller via chatten på vår hemsida.


Har du fler frågor eller funderingar? Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till oss om du har frågor, funderingar eller vill ha hjälp med att välja rätt försäkring efter dina behov. Du når oss snabbast via chatten i vår app och på vår hemsida.

Hittade du svaret?