Vår försäkring har en karenstid på 14 dagar. Det innebär att försäkringen inte ersätter sjukdomar som visat sig inom 14 dagar från det att försäkringen startats.

Karenstiden gäller inte vid olycksfall.

För valp eller kattunge som försäkras innan den är 120 dagar gäller försäkringen direkt (utan väntetid på 14 dagar) om det finns ett veterinärintyg utan anmärkning. Intyget får högst vara sju dagar gammalt.